BODRUM’DA 5’İNCİ TOPRAK ANA GÜNLERİ

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği tarafından “Yerel Üret Yerel Tüket” sloganıyla düzenlenen “5. Slow Food Toprak Ana Günleri” ve “13-17 Aralık Yerli Malı Haftası”nda Bodrum pazar yerindeki vatandaşlara “Çerçöp Çorbası” ve “Bodrum Gemici Peksimeti” ikramı yapıldı.
Tüm dünyada kutlanan “Toprak Ana Günleri” Bodrum’da da eş zamanlı olarak kutlandı. Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği’nin Bodrum Belediyesi’nin desteği ve Bodrum Otelciler Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirdiği etkinlikler kapsamında, geleneksel pazar yeri ikramları yapıldı. Etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Belçika Bodrum Fahri Konsolosu Onursal Dylan Özatacan, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, siyasi parti ilçe temsilcileri ve pazar yerinde bulunan vatandaşlar katıldı.
Etkinlikte Başkan Yardımcısı Taner Uslu, tezgahın arkasına geçerek vatandaşlara çerçöp çorbası ikram etti. Yerel değerlerin korunmasına olanak sunan bu tür etkinliklere Bodrum Belediye Başkanlığı olarak destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Taner Uslu, “Geleneklerimize ve yerel değerlerimize sahip çıkan bir anlayışla çalışan Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon, Bodrum ekonomisini güçlendirmek için üreticilerimizi teşvik edici tüm etkinliklere elinden gelen desteği vermektedir. Bugün, pazar yerinde Çerçöp Çorbası ile Bodrum Gemici Peksimeti ikramlarında bulunduk ve vatandaşlarımız çok memnun kaldılar. Bu güzel etkinliğe emek veren başta Slow Food Yaveş Gari Bodrum Birliği yetkilileri olmak üzere herkese, Bodrum Belediyesi adına teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Yerli malının önemine vurgu yapan Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz ise “Bizim ülkemiz, kendi kendine yeten dünyadaki sayılı ülkelerden. Bizim tarım ürünlerimiz de gıdalarımız da zaten dünya çapında. Tabi her şeyden önce, yerli malı kullanma konusuna sahip çıkmamız lazım. Maalesef genelde bir yabancı hayranlığı var. Özellikle tüketim mallarında… Ondan vazgeçmek lazım; biraz vatansever, milliyetçi olmak lazım. Bu anlamda kendi mallarımızı tercih etmemiz lazım. Bu vesileyle Yerli Malı Haftasını kutluyor, emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Etkinlik, 17 Aralık Pazar günü saat 11:00-12:00 saatleri arasında Kızılağaç Pazar Yeri’nde, yine “Her şey Dahil, İsraf hariç” Çerçöp Çorbası ikramı, “Yerel Üret Yerel Tüket” Bodrum Gemici Peksimeti ile Bitezli üreticilerden Coğrafi İşaretli Bodrum Mandalinası ikramlarıyla devam edecek.
Temel hedefi “iyi, temiz ve adil gıda” olan Slow Food hareketi, günümüzde 160′tan fazla ülkede bulunan destekleyicileri, Yaveş Gari Bodrum Birliği gibi 1.600 yerel grubu ile uluslararası ölçekte etkili bir harekettir. 2009 yılından bu yana her sene 10 Aralık’ta, Slow Food tarafından dünya çapında kutlanan Toprak Ana (Terra Madre) Günü ise, yerel gıdanın dünya çapında fark edilmesi ve kutlanması bakımından önemli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir